Hieronder een algemene beschrijving voor de verzorging van je kristallen. Voor de specifieke verzorging en werking kijk dan bij het betreffende kristal op: Werking kristal

Er zijn meerdere stadia voor de verzorging van je kristal.

  1. Ontladen. Dit kan door je kristal een uur in de felle zon te leggen. Doe dit niet te lang. Veel kristallen kunnen hierdoor verkleuren. Ook kan je je kristal ontladen door het 10 minuten onder stromend water schoon te wrijven. Je kan je kristal ook 1 dag in een schaaltje schoon water leggen. Water is zeker niet geschikt voor alle kristallen.
  2. Energetisch Reinigen. Hiervoor zijn vele manieren, leg je kristal op een stuk Amethist. Reinig met saliewierook of met de rook vannPalo Santo hout. Ook kun je je kristallen in of naast een klankschaal leggen (eventueel met een doekje eronder) en door het geluid van de klankschaal de kristallen reinigen. Wil je je kristallen reinigen met een laagje zout, leg dan een laagje in een schaal. Leg hierin een 2e schaal met je kristal, laat dit 2 tot 5 uur staan. Dit is uitermate geschikt voor zwarte toermalijn. Voor veel kristallen is deze manier te heftig om te reinigen.
  3. Opladen. Doormiddel van maanlicht (bij voorkeur wassende of volle maan) of bij het zachte licht van de ochtend of avond kan je je kristal weer opladen. Ook kan je je kristal op een bergkristal of een stukje seleniet leggen voor een nachtje.

Mocht je naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben, stuur me dan gerust een berichtje op info@dekristallencoach.nl