Groei (de; m)

Uit van Dale:

1het groeien: in de groei zijn (nog) groeien; iets op de groei kopen kinderkleren e.d. te groot en te wijd kopen, met het idee dat ze later alsnog zullen passen; economische groei toename van het bruto binnenlands product

Later als je groot bent….

Als je groot bent, groei je dan niet meer?
Misschien niet in de lengte, sterker op een bepaald punt zal je weer krimpen.
En uiteindelijk zal je lichaam weer terug gaan in de cirkel van het leven om weer te kunnen groeien.

Maar groeien is zoveel breder dan groeien in lichamelijk zin. Hoewel ik wel geloof dat je lichaam ook groeit als je mentaal of spiritueel groeit. Want mentaal groeien zal voornamelijk groeien in kennis betekenen en dat zal zorgen voor een bepaalde omgang met je lijf, die groeit door hoe deze kennis wordt omgezet in bijvoorbeeld zorg of het ontbreken van zorg door stress door je inzet van kennis als hele hoge prioriteit te zetten. Spirituele groei zal elke cel in je lichaam beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan affirmaties of meditaties.

Groeien is voor mij een altijd in gang zijnde proces. Natuurlijk geeft groei ook groeistuipen en die zijn alles behalve fijn. Maar geen groei voelt voor mij als niet leven. Ik ben benieuwd hoe jij dat ervaart en ziet.

Wat mij heel erg helpt om m’n groeistuipen te kunnen behappen is Eckhart Tolle zijn uitspraak: “Zonder weerstand geen groei”. Maar sinds deze maand heb ik er een mantra bij, die me helpt te relativeren. Tijdens een webinar zei @TijnTouber “Je bent geen lichaam met een ziel, je bent een ziel met een lichaam”. Wat geeft die gedachte me rust en helderheid.

Natuurlijk helpen er ook kristallen in mijn proces. Mijn fijnste ondersteuners zijn bergkristallen. Ze zijn er in zoveel variaties en elk versterkt dat waar je je aandacht aan besteed. Momenteel ben ik weer helemaal weg van mijn skeletkwarts. Het is niet moeders mooiste, maar door de verbinding die ik gelegd heb door meditaties is het een heel krachtig hulpmiddel om in het hier en nu te komen.

Deze maand wil ik dus de bergkristal in het zonnetje zetten. Wat zou jij willen weten over de bergkristal?

Graag hoor ik van je via WhatsApp (06-41399557) of mail (info@dekristallencoach.nl)