Vre·de  (de; m en v)

Uit van Dale:

1 toestand van rustzijn as ruste in vrede

2 toestand van normale verhoudingen tussen staten (tegenstelling: oorlog (1))vrede sluitende Vrede van Munster in 1648 gesloten vredesverdrag dat een einde maakte aan de Tachtigjarige Oorlog

3 goede verstandhouding

4 gewetensrustik kan daar (geen) vrede mee hebben er mij (niet) mee verenigen

Amethist is een steen van vrede. De eerste keer dat ik die vrede voelde van de amethist was tijdens een woelige nacht, de slaap kwam niet. Mijn hoofd bleef druk zijn gedachten rond pompen. Na een lange tijd ging ik uit bed om mijn amethist te halen. Die legde ik naast mijn kussen en legde de rug van mijn hand erop. Gelijk staakte mijn gedachten! Ik hoefde, wilde en kon niet meer denken. Natuurlijk viel ik daarna snel in slaap…

Amethist

Deze maand wil ik de Amethist in het zonnetje zetten. Een heel bekend kristal met mooie glans. Dit kristal wordt vaak gebruikt in de gouden driehoek. Bergkristal, Rozenkwarts aangevuld met Amethist geven een bijzonder en fijne werking.

Diverse diepte van kleuren geven de Amethist ook extra werking. Amethist bevordert een constante spirituele helderheid

De naam amethist is uit het Grieks afkomstig en betekend niet onder invloed. De ontnuchterende en verhelderende uitwerking van het kristal was al in de oudheid bekend en maakt dat een hoge waarde had. In de Arabische wereld legden mensen amethist onder hun kussen om nachtmerries te verdrijven.

Gebruik

Zoals hierboven al verteld wordt Amethist vaak samen met Bergkristal en Rozenkwarts gebruikt, bijvoorbeeld om evenwicht in een kamer te creëren. Ook worden deze kristallen vaak als basis gelegd voor edelsteenwater of het maken van grids. Grids worden op vele manieren gemaakt en beschreven.

Eind september zal ik via Balansportaal.nl een grid verloten. De grid die ik wil aanbieden is een soort altaartje met persoonlijke attributen erop. Het kan ook dat je de kristallen om je heen legt en daarin een meditatie doet. Het grid is aan te passen aan dat wat er op dat moment nodig is. Voor een grid worden veel kleine kristallen uit de gouden driehoek gebruikt om de verbindingen te maken dus de diverse spullen die je wilt gebruiken bij het maken van je grid.

 Natuurlijk zal ik via social media meer uitleg geven over het maken van een grid.

Maandaanbieding

Deze maand ontvang je bij elke bestelling of legging een flesje vol grid steentjes. Zodat je thuis aan de slag kunt met het maken van je eigen energieveld. Kijk voor inspiratie voor het maken van je eigen grid zeker eens op Pintrest, daar komen erg mooie voorbeelden voorbij. Maar vergeet niet dat je je eigen creativiteit alle kanten op mag laten gaan.

Geniet van september!
Liefs,
Bianca