Proe·ven (proefde, heeft geproefd)

 Uit de van Dale:

1onderzoeken hoe iets smaakt: ergens van proeven

2ondervinden, leren kennen: sfeer proeven

Juni gaat over proeven bij de Kristallencoach.

Bij proeven denk je aan lekker eten of een gezellig diner. De tong doet het meeste werk. Zoet eten proef je vooral met het puntje van je tong, zout proef je vooral aan de twee zijkanten van je tong. Dit geldt ook voor zuur, alleen die zitten een stukje naar achter, onder het gedeelte waar je zout proeft. Achterop de tong proef je bitter eten.

Proeven kun je ook aan de kristallen. Haliet is hiervan denk ik een bekendste voorbeeld, dit is de zoutsteen. De steen beschermd, reinigt en geneest. Een lik hieraan zal je de onmisbare smaak van zout laten proeven.

Aquamarijn

Het kristal dat we deze maand in het zonnetje zetten gaat de aquamarijn zijn, dit is een steen die je onder andere kan helpen bij hooikoorts klachten. Uit mijn eigen ervaring kunnen hooikoortsklachten je smaak verpesten en proeven wordt dan een andere belevenis.

Daarnaast is aquamarijn een kristal dat mooi aansluit bij het sterrenbeeld tweelingen. Net als de eigenschap van veel tweelingen om vreugdevol te zijn, heeft de aquamarijn deze kwaliteit ook.

Sieraden

Ook de sieraden die extra uitgelicht worden zijn gemaakt van aquamarijn. Deze week wil ik nog een mooi armbandje voor jullie maken, die elegant en fijn te dragen is. Natuurlijk komt die op de website te staan.

Maandactie

Omdat proeven deze maand centraal staat, wil ik jullie introduceren in het maken van edelsteenwater. Bij elke bestelling of sessie ontvang je een proefpakketje met beschrijving hoe dit te bereiden.

Bij proeven komt smaak kijken en bij smaak spelen alle zintuigen een rol. De leiding ligt bij het brein. Of een gerecht in de smaak valt, hangt voor zeker de helft af van de verwachting die men ervan heeft.

Spreuk

Voor de spreuk heb ik een mooi passende quote gevonden. Het is een Latijnse spreuk: De gustibus non disputandum.

Als je een gok wilt doen welke spreuk dit is laat het me dan weten via info@dekristallencoach.nl of via Whatsapp 06-41399557. Als je het goed hebt stuur ik je zeker een proefpakketje edelsteenwater toe!

Liefs en proef er lekker op los,

Bianca