Hart·ver·war·mend

Uit van Dale:

  1. (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord) warme gevoelens opwekkend

Zoals zovelen al gezegd hebben, wat leven we in een bijzondere tijd. En hoe is het zo snel zo anders geworden.

Nieuwe maatstaven zijn neergelegd, maar ook de mensen om je heen reageren meer in hun primaire reacties. Iedereen is aan het schuiven en voelt de onrust die er heerst.

Afgelopen dagen heb ik zitten denken hoe ik graag lichtpuntjes wil verspreiden, mensen liefs willen toesturen, laten weten dat er aan ze gedacht wordt, maar hoe dan.

Voor mij is er een persoon die in een verzorgingstehuis zit en waar ik nu niet langs ga. Maar ik weet dat als ik haar een persoonlijk kaartje stuur ze een week lang dit kaartje, aan iedereen die ze ziet, showt.

M’n vader en m’n zus zijn natuurlijk goed digitaal te bereiken, maar even een dikke kus per kaartje sturen is toch wat persoonlijker.

De mevrouw die elke ochtend en middag haar auto bij ons voor parkeert om onze buurvrouw de nodige zorg te bieden, haar geeft ik graag iets tastbaars om dank je wel te zeggen.

Daarom wil ik via deze weg de gehele maand april het volgende uitrollen, voor iedereen die je graag een persoonlijk handgeschreven kaart wil sturen, maar hier de gelegenheid niet toe heeft…laat het mij doen. Stuur je gegevens, de naam en adres van de ontvanger en eventueel je bericht via WhatsApp (06 413 99 557), betaal je tikkie van € 4,95 euro en laat mij een handgeschreven kaart sturen naar wie je maar wilt. Je mag de boodschap zelf bedenken, maar dat hoeft niet.

Naast de kaart doe ik er een klein hartverwarmertje bij in de vorm van een mooi simpel kristallen kralen hangertje voor in de portemonnee, bij een foto te leggen of om de hals te dragen.

Laten we in deze tijden niet doorslaan in wijzen naar andere en onze irritaties de bovenhand krijgen. Niemand wil beperkt worden in z’n doen en laten en iedereen wil gezien worden in z’n zijn. We zitten hier samen in, maar laten we elkaar af en toe even iets persoonlijks en hartverwarmends zeggen.

Mijn kaartjes zijn inmiddels onderweg!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *