Ener.gie

Uit van Dale:

  1. (Natuurkunde) vermogen om arbeid te verrichten: kernernergie, windenergie, zon energie
  2. Volhardende geestkracht; =veerkracht

Wat kan je een boel kant op met energie.

‘Ergens de energie niet voor hebben’ of ‘Energie is overal’. Iets kost je energie of levert het je juist op.

Bij het op zoeken in de Van Dale naar de betekenis van energie had ik niet gelijk gedacht aan bovenstaande betekenis.

Zou het kunnen dat energie voor ieder een uniek iets is. De hoeveelheid, de behoefte en ook de betekenis?

Zelf zag ik energie heel lang als een soort magie. Soms zwart en soms sprookjesachtig frivool. Maar nu zie ik energie als iets dat je in balans mag houden. Soms geef ik teveel van mezelf en stroomt de energie makkelijk weg. Soms hou ik het vast en zorgt het voor blokkeringen. Andere keren onderdruk ik emoties, waardoor de energie weg gevreten wordt.

Maar door te dansen, (vals) te zingen of iets te doen wat ik echt heel leuk vind, komt energie als een stortvloed door me heen. In het hier en nu proberen te zijn geeft me een rustig gevoel en laat de dingen in perspectief zien. Ook ondersteunen de kristallen mij met me herinneren en laten voelen wat ik nu nodig heb.

Mijn energie is echt van mij en ik probeer bewust om te gaan met deze energie. Heeft de energie even rustig vaarwater nodig of kan er wel wat reuring komen? Dit laatste is vaak niet zo’n issue voor mij, vaker overspoel ik mezelf en vergeet de juiste hoeveelheid rust en verteringsmomentjes te houden. En soms is het nog steeds magie dat me overkomt…Met dan gelukkig toch weer het besef wat er nu is overkomen.

Ook besef ik me dat ik mijn energie maar 1x keer kan uitgeven, daarom probeer ik de energie bijvoorbeeld niet te veel in Social Media te stoppen, want die wil altijd meer energie van mij (en van de batterij van mijn telefoon) dan ik eigenlijk van plan was te geven. Veel Social Media wil dat ik iets doe, voel of vind.

Social Media is natuurlijk niet weg te denken uit het dagelijks leven en met een website plus de hoop op gevonden te worden, ontkom je er eigenlijk niet aan om af en toe mee te doen aan deze soms op zich zelf staande wereld.

Maar hoe geldt dat voor jou, hoe is jouw verhouding en hoe voel je je daarbij? Voel je je energieker, meer verbonden of misschien juist leeg gezogen.

Heb je wel eens geprobeerd een (halve) dag zonder internet je dag te vullen? Wat kan dat confronterend of juist heel leerzaam zijn. Ik ben benieuwd naar je ervaring en hoe jij omgaat met je energiebeheer!

En als je hulp wilt bij het managen van jouw energie of je vind het fijn daar gewoon eens over te sparren, neem dan gerust contact op via info@dekristallencoach.nl. Ook als je andere issues hebt waarbij ik je kan helpen, hoor ik graag van je.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *